Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Pumpa och morotssoppa


Pumpa och morotssoppa



400 g pumpa, gärna buttercup
300 g morötter
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili, t ex spansk peppar
8 dl vatten
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 1/2 grönsaksbuljongtärning
2 msk pressad lime
1 1/2 tsk mald ingefära
3 limeblad
1 tsk salt
2 msk rapsolja
1 krm nymald svartpeppar



Tillagning: 30 min

1. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar. Skala och skär morötter och lök i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin.

2. Fräs grönsakerna i olja i en gryta ca 3 min. Häll över vatten och kokosmjölk och tillsätt buljongtärningar, limeblad och ingefära. Låt soppan koka under lock ca 20 min.

3. Ta upp och kasta limebladen. Mixa soppan slät med mixerstav och krydda med salt och peppar. Smaksätt med limesaft.

4. Koriandersmör: Mixa sesamfrön och cashewnötter med oljan. Tillsätt smör, koriander, limeskal och salt och mixa till ett grönt smör.

5. Garnera soppan med chiliflakes och koriander. Servera med koriandersmör, grovhackade cashewnötter, pumpakärnor och bröd.