Buddhabowl
4 port.,
2 dl quinoa
1 stor sötpotatis
1 rödlök
4 polkabetor
1 stor palsternacka
200 gr grönkål (utan stammar)
1 + 1 msk olivolja
1 tsk himalayasalt
1 krm svartpeppar
1 stor sötpotatis
1 rödlök
4 polkabetor
1 stor palsternacka
200 gr grönkål (utan stammar)
1 + 1 msk olivolja
1 tsk himalayasalt
1 krm svartpeppar
Rostade gula ärtor
400 gr kikärtor på burk
1 tsk spiskummin
½ tsk chilipeppar
½ tsk oregano
1 krm gurkmeja
½ tsk himalayasalt
1 msk olivolja
Häll av och skölj kikärtorna
Värm en stekpanna på medelvärme
Blanda kikärtor med olivolja och kryddor i en skål
Rör om och rosta i stekpannan på medelvärme tills dom blir gyllene
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 gr.Koka quinoan
Dela sötpotatisen i stavar och rödlöken i klyftor
Skär betor och palsternacka i skivor
Lägg rotfrukterna på en bakplåtsbeklädd plåt och ringla över olivolja och blanda.
Strö över himalayasalt och peppar
Rosta i ugnen i 15 minuter
Ta ut plåten och flytta rotfrukterna åt sidan. Lägg på grönkålen.
Ringa över olivolja, himalayasalt och peppar
Sätt in i ytterligare 5 minuter
Ta fram stora skålar och lägg grönkålen i botten
Fördela quinoa och rostade grönsaker ovanpå
Toppa med kikärtor och tahinidressing.
Serveras ljummen