Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Buddhabowl


Buddhabowl

4 port.,

2 dl quinoa
1 stor sötpotatis
1 rödlök
4 polkabetor
1 stor palsternacka
200 gr grönkål (utan stammar)
1 + 1 msk olivolja
1 tsk himalayasalt
1 krm svartpeppar


Rostade gula ärtor



400 gr kikärtor på burk
1 tsk spiskummin
½ tsk chilipeppar
½ tsk oregano
1 krm gurkmeja
½ tsk himalayasalt
1 msk olivolja


Häll av och skölj kikärtorna
Värm en stekpanna på medelvärme
Blanda kikärtor med olivolja och kryddor i en skål
Rör om och rosta i stekpannan på medelvärme tills dom blir gyllene


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 gr.
Koka quinoan
Dela sötpotatisen i stavar och rödlöken i klyftor
Skär betor och palsternacka i skivor
Lägg rotfrukterna på en bakplåtsbeklädd plåt och ringla över olivolja och blanda.
Strö över himalayasalt och peppar
Rosta i ugnen i 15 minuter


Ta ut plåten och flytta rotfrukterna åt sidan. Lägg på grönkålen.
Ringa över olivolja, himalayasalt och peppar
Sätt in i ytterligare 5 minuter




Ta fram stora skålar och lägg grönkålen i botten
Fördela quinoa och rostade grönsaker ovanpå
Toppa med kikärtor och tahinidressing.
Serveras ljummen