Foccacia
2.5 dl bovete/quinoa/rismjöl2.5 dl kikärtsmjöl
2 tsk bikarbonat
1-2 dl solros/pumpafrön (valnötter är riktigt mumsigt också)
6 dl vatten
1 dl linfrön
2 tsk rosa salt
1 morot + 1/2 äpple, eller 2 morötter eller 1 äpple
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175 C
- Blanda dom torra ingredienserna noggrant i en stor bytta/bunke.
- Ta fram en ugnsplåt och lägg på ett bakplåtspapper. Häll på lite olivolja och smeta ut jämt fördelat på pappret.
- Riv morot/äpplet fint och blanda ihop för hand med vatten, salt och linfrön.
- Häll över allt i mjölbunken och blanda ihop för hand till en halvklibbig smet.
- Häll brödsmeten på bakplåtspappret (eller i brödformen) och fördela jämt.
- Dekorera med skivad lök, urkärnade kalamata oliver, och halverade körsbärstomater, alternativ lite pumpa/sesamfrön.
- Grädda i ca 20-30 min.