Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Foccacia


Foccacia

2.5 dl bovete/quinoa/rismjöl
2.5 dl kikärtsmjöl
2 tsk bikarbonat
1-2 dl solros/pumpafrön (valnötter är riktigt mumsigt också)
6 dl vatten
1 dl linfrön
2 tsk rosa salt
1 morot + 1/2 äpple, eller 2 morötter eller 1 äpple

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 C
  2. Blanda dom torra ingredienserna noggrant i en stor bytta/bunke.
  3. Ta fram en ugnsplåt och lägg på ett bakplåtspapper. Häll på lite olivolja och smeta ut jämt fördelat på pappret.
  4. Riv morot/äpplet fint och blanda ihop för hand med vatten, salt och linfrön. 
  5. Häll över allt i mjölbunken och blanda ihop för hand till en halvklibbig smet. 
  6. Häll brödsmeten på bakplåtspappret (eller i brödformen) och fördela jämt. 
  7. Dekorera med skivad lök, urkärnade kalamata oliver, och halverade körsbärstomater, alternativ lite pumpa/sesamfrön. 
  8. Grädda i ca 20-30 min.