Fröbröd med soltorkade tomater och timjan
6 stora ägg2 dl hett vatten
10 soltorkade tomater
2 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
½ dl kokosolja
½ dl tahini, sesampasta
½ dl finhackad timjan
½ dl svartkummin
2 msk vallmofrön
1 tsk salt
Gör så här:
- Skär tomaterna i små tärningar.
- Koka upp vattnet och blanda ner tomathacket.
- Rör ner kokosolja, tahini, timjan och salt.
- Blanda alla frösorter och rör ner i vattnet. Låt svälla i en halvtimme.
- Vispa äggen fluffigt och blanda med fröröran.
- Smeten är lös men stelnar till bra i ugnen.
- Häll allt i en smord brödform på ca 1 liter. Grädda i mitten av ugnen på 150º i 1 timme och 15 minuter.
- Låt svalna en stund i formen innan limpan stjälps upp på galler. Förvara i plastpåse i kylen och ta fram och skär skivor eftersom. Brödet går också bra att frysa