Gurkmejapasta och Guldmjölk
Gurkmejapasta
Ingredienser
1 dl finmald gurkmeja
2 dl källvatten
1 tsk finmald svartpeppar
3 msk ekologisk, kallpressad kokosolja
Pastan håller ca 2 veckor.
2 dl källvatten
1 tsk finmald svartpeppar
3 msk ekologisk, kallpressad kokosolja
Gör såhär:
- Koka gurkmeja och vatten på svag värme i cirka 10 minuter. Tillsätt lite mera vatten om det behövs.
- Rör ner svartpeppar och kokosolja och låt svalna under omröring.
- Häll pastan i en glasburk med lock.
Pastan håller ca 2 veckor.
Guldmjölk
Ingredienser
1 tsk gurkmejapasta (enligt receptet ovan)
3 dl kokosmjölk (eller annan mjölkdryck)
(1 tsk macapulver)
en nypa kardemumma
en nypa vaniljpulver
en nypa kanel
en nypa cayennepeppar
2 tsk ekologisk, kallpressad kokosolja
(½ tsk rå honung)
3 dl kokosmjölk (eller annan mjölkdryck)
(1 tsk macapulver)
en nypa kardemumma
en nypa vaniljpulver
en nypa kanel
en nypa cayennepeppar
2 tsk ekologisk, kallpressad kokosolja
(½ tsk rå honung)
Gör såhär:
- Blanda ut 1 tsk gurkmejapasta i en kastrull ihop med mjölk och kryddor.
- Låt sjuda på låg värme under omrörning i någon minut tills drycken börjar ryka.
- Stäng av plattan och rör ner kokosoljan och honungen när den svalnat något. Söta mer efter behag.
Guldmjölk enkelt recept
Ingredienser
2 dl havremjölk hettas upp på platta och hälls upp i kopp
1 tsk av pastan ovan läggs i
1 tsk ghi läggs också till
1 tsk av pastan ovan läggs i
1 tsk ghi läggs också till