Köttbullar
Knepet för att få dem saftiga är att koka dem och sedan steka snabbt i smör för att få fin yta och färg.
1 kg nötfärs
1 msk fiberhusk alt 2 msk Pofiber
1-1,5 dl kokosmjölk
1 stort ägg
1 msk tamarisoja (glutenfri från Renée Voltair)
1 tsk lökpulver
1tsk kryddpeppar
0,5-0,75 msk salt
Vitpeppar och svartpeppar efter smak, var inte för försiktig…
Blanda fiberhusk alt. Pofiber med 1 dl kokosmjölk och låt stå några minuter.
Blanda övriga ingredienser med nötfärsen. Blanda i fiberhusk/Pofiberröran.
Tillsätt ev mer kokosmjölk. (Smaken av kokosmjölk känns inte i de fördiga köttbullarna).
Rulla köttbullar.
Koka i saltat vatten eller med buljong tills de flyter upp, ca 5 min. Låt de kallna något.
Stek sedan snabbt i rikligt med smör tills de fått fin färg.