Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Köttbullar


Köttbullar


Knepet för att få dem saftiga är att koka dem och sedan steka snabbt i smör för att få fin yta och färg.

1 kg nötfärs
1 msk fiberhusk alt 2 msk Pofiber
1-1,5 dl kokosmjölk
1 stort ägg
1 msk tamarisoja (glutenfri från Renée Voltair)
1 tsk lökpulver
1tsk kryddpeppar
0,5-0,75 msk salt
Vitpeppar och svartpeppar efter smak, var inte för försiktig…

Blanda fiberhusk alt. Pofiber med 1 dl kokosmjölk och låt stå några minuter.
Blanda övriga ingredienser med nötfärsen. Blanda i fiberhusk/Pofiberröran.
Tillsätt ev mer kokosmjölk. (Smaken av kokosmjölk känns inte i de fördiga köttbullarna).
Rulla köttbullar.
Koka i saltat vatten eller med buljong tills de flyter upp, ca 5 min. Låt de kallna något.
Stek sedan snabbt i rikligt med smör tills de fått fin färg.