Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Köttfärspaj

Köttfärspaj

ca 500g köttfärs gärna från gräsbetande djur
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 krm kanel
1 krm muskotnöt
1 msk herbes de provence
salt
2 dl mandelmjöl
1 msk sesamfrön (kan uteslutas)
1 msk fiberhusk
70 g rumsvarmt smör
1/2 dl kokosmjöl
3 ägg
2 dl vispgrädde eko
1 dl valfri riven lagrad ost
pajform
ugnsfolie

Blanda smör mandelmjöl, kokosmjöl, lite samt, fiberhusk och 1 ägg till en jämn pajdeg. Knåda gärna ihop med händerna. Tryck ut den i en pajform och ställ i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 170C.
Fräs färs, vitlök och hackad lök i en panna varsamt tillsammans med herbes de provence.
Förgrädda pajdegen ca 10-15 min i ugnen.
Blanda 2 ägg med vispgrädden, lite salt, muskotnöt, tomatpuré, kanel och riven ost.
Fördela köttfärsen jämnt i pajskalet och fördela ovanpå det äggblandningen.
In i ugnen. Håll koll på pajkanterna. Börjar de bli bruna så ta ut pajen och riv foliestrimmor och sätt på kanterna.