Köttfärspaj
ca 500g köttfärs gärna från gräsbetande djur
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 krm kanel
1 krm muskotnöt
1 msk herbes de provence
salt
2 dl mandelmjöl
1 msk sesamfrön (kan uteslutas)
1 msk fiberhusk
70 g rumsvarmt smör
1/2 dl kokosmjöl
3 ägg
2 dl vispgrädde eko
1 dl valfri riven lagrad ost
pajform
ugnsfolie
Blanda smör mandelmjöl, kokosmjöl, lite samt, fiberhusk och 1 ägg till en jämn pajdeg. Knåda gärna ihop med händerna. Tryck ut den i en pajform och ställ i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 170C.
Fräs färs, vitlök och hackad lök i en panna varsamt tillsammans med herbes de provence.
Förgrädda pajdegen ca 10-15 min i ugnen.
Blanda 2 ägg med vispgrädden, lite salt, muskotnöt, tomatpuré, kanel och riven ost.
Fördela köttfärsen jämnt i pajskalet och fördela ovanpå det äggblandningen.
In i ugnen. Håll koll på pajkanterna. Börjar de bli bruna så ta ut pajen och riv foliestrimmor och sätt på kanterna.