Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Laxgratäng


Laxgratäng

Laxgratäng med en fantastisk god citronsås. Mycket fräscha smaker. Gratängen är utmärkt att äta när som på året. Den är glutenfri samt tillsatsfri och går även att göra mejerifri.
Citronpeppar innehåller oftast tillsatser. Änga Gård Citronpeppar är en ren ekologisk krydda med äkta citronskal i.

Till 2-4 personer
Ugn: 175 C och sen 200 C

INGREDIENSER

4 bitar lax fryst
2 påsar färsk spenat
2 blad av purjolök
10 körsbärstomater
Smör till formen
Toppa med skalade sesamfrön

Citronsås:
2 tsk Citronpeppar – Änga gård
3 dl grädde
10 basilikablad
1 näve dill
Salt


Gör så här:


Skölj grönsakerna och örterna.
Smöra in en form och lägg i spenat samt finhackad purjolök. Lägg på laxen.
Blanda grädde med Citronpeppar samt salt i en skål. Hacka dill samt basilika och lägg i såsen. Toppa såsen över laxen. Låt såsen komma ner i formen med hjälp av en gaffel. Toppa laxen med finhackad tomat och skalade sesamfrön.

In i ugnen på 175 C i 15 min. Ta ut formen och blanda spenaten med såsen, så det inte bränns. Ta in formen i ugnen igen och höj graden till 200 C i ca 15-20 min. Kolla om fisken är färdig.Tillbehör till fiskgratängen: kokt/stekt broccoli, blomkål, brysselkål, sparris och stekt vitkål. Fiskgratängen passar även till andra glutenfria produkter som quinoa, råris eller potatis.