Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Silltårta

Silltårta

Blir ca 8 bitar

Ingredienser botten

200 g kavring
75 g smör

Ingredienser fyllning

1 burk matjessill (à 200 g)
3 gelatinblad
1 rödlök
1 burk kesella (10 %)
3 dl gräddfil
1 msk sillspad
1 dl finskuren gräslök
svartpeppar

Gör så här

Botten:

  1. Finhacka eller mixa brödet. 
  2. Smält smöret och blanda med smulorna. 
  3. Täck bottnen på en form med löstagbar kant med blandningen. 
  4. Platta till och låt stå i kylen ca 15 minuter.

Fyllning:

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. 
  2. Låt sillen rinna av och spara spadet.
  3. Skala löken. Finhacka lök och sill. 
  4. Blanda lök, sill, kesella, gräddfil, sillspad och peppar.
  5. Ta upp gelatinet och smält det i en liten kastrull på svag värme. 
  6. Rör ner det i sillblandningen. 
  7. Häll det i formen. 
  8. Låt stå i kylen minst 3 timmar för att stelna. 
  9. Lägg silltårtan på ett fat och garnera med gräslök.