Silltårta
Blir ca 8 bitarIngredienser botten
200 g kavring75 g smör
Ingredienser fyllning
1 burk matjessill (à 200 g)3 gelatinblad
1 rödlök
1 burk kesella (10 %)
3 dl gräddfil
1 msk sillspad
1 dl finskuren gräslök
svartpeppar
Gör så här
Botten:
- Finhacka eller mixa brödet.
- Smält smöret och blanda med smulorna.
- Täck bottnen på en form med löstagbar kant med blandningen.
- Platta till och låt stå i kylen ca 15 minuter.
Fyllning:
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
- Låt sillen rinna av och spara spadet.
- Skala löken. Finhacka lök och sill.
- Blanda lök, sill, kesella, gräddfil, sillspad och peppar.
- Ta upp gelatinet och smält det i en liten kastrull på svag värme.
- Rör ner det i sillblandningen.
- Häll det i formen.
- Låt stå i kylen minst 3 timmar för att stelna.
- Lägg silltårtan på ett fat och garnera med gräslök.