Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Torsk och räksoppa med saffran

Torsk och räksoppa med saffran

  • 2 pkt fryst torsk (eller färsk ca 800g) 
  • 1 påse frysta räkor med skal
  • 500g smör 
  • 2 burkar krossade tomater 
  • 1 msk tomatpuré vatten 
  • 1 gul lök 
  • 2-3 vitlöksklyftor 
  • ca 100g haricots verts 
  • salt 
  • Grovmalen svartpeppar 
  • 1 pkt saffran 
  • 1 kruka dill, finhackad 

  • 1. Tina upp torsk och räkor, skala räkorna och dela torsken i mindre bitar. Skala finhacka löken, skala och skär vitlöken tunt.
  • 2. Smält smör i en gryta och fräs lök och vitlöken en liten stund så den mjuknar. 
  • 3. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré, späd med vatten till du tycker det är lagom med vätska, krydda med salt, peppar och saffran . Låt puttra ihop en ca 10- 15 min. 
  • 4. Tillsätt haricots verts, torskbitarna och räkorna, låt det koka upp och dra grytan av värmen (fisk blir kokt väldigt fort, och kan bli torrt om det kokar för länge, räkor kan också bli sega om de kokas för länge). 
  • 5.Tillsätt finhackad dill och servera!