Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Glutenfria scones med kokosmjölk

Ingredienser

1,5 dl rismjöl 
1,5 dl bovetemjöl 
1 tsk bakpulver 
1 krm himalayasalt
2 tsk fiberhusk, eller psylliumfröskal 
1 msk kokosolja 
1-2 dl ekologisk kokosmjölk 
1 tsk honung eller dadelsirap, valfritt 
1 tsk kanel, valfritt

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 225 C 
  2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunken. 
  3. Blanda därefter i allt annat och nyp ihop till en fast deg. 
  4. Forma till runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. 
  5. Skåra kakan mitt över och tagga din scones med en gaffel. 
  6. Grädda i ugnen ca 15 min tills det fått gyllenbrun färg.