Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

indisk kikärtsgryta med sötpotatis


Blir 4 portioner

Ingredienser

3 dl ris 
1 burk kikärtor 
1 sötpotatis 
1 burk krossade tomater 
1 burk kokosmjölk 
70 gram färsk spenat (ca 1 påse) 
1 liten gul lök 
3 tsk röd currypasta 
4 cm ingefära 
1 röd chili 
Rapsolja 
1 lime 
2 msk hackad koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. 
  2. Värm upp en panna med rapsolja och fräs hackad lök, ingefära och chili tillsammans med currypastan. Skala sötpotatisen under tiden och tärna den i lagom stora bitar, ungefär dubbelt så stora som kikärtorna. 
  3. Tillsätt sötpotatisen och de färdigkokta kikärtorna och låt det fräsa några minuter. Häll sedan på de krossade tomaterna och en tsk salt. Låt det koka upp, sänk sedan värmen och låt det småkoka tills sötpotatisen är mjuk. 
  4. Häll på kokosmjölken tillsammans med spenat och hackad koriander. Pressa i saften från en lime, rör runt och låt det koka i några minuter till.