Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Kycklinggryta

Cirka 6 portioner

Ingredienser

1,5 kilo kycklinglårfilé
1 röd chili
1 grön paprika
1 blomkålshuvud
3 klyftor vitlök
200 gram smör
5 stora gula lökar
1/2 burk korma-sås
4 teskedar sambal oelek
1 dl kycklingspad
1 tesked torkad koriander
salt och svartpeppar
1 kryddmått cayennepeppar (tillsätt detta på slutet ifall du tycker det behövs)

Gör så här

  1. Ta en långpanna, skär kycklingen i mindre bitar, lägg i pannan och krydda med lite svartpeppar. 
  2. Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter.
  3. Ta en stor kastrull. Strimla lökarna grovt, finstrimla paprikan, hacka chilin och pressa vitlöken. 
  4. Lägg allt i kastrullen tillsammans med smör, kormasås, sambal oelek, salt och svartpeppar. Skär blomkålen i mindre buketter. Lägg i grytan.
  5. Låt stå och puttra ihop tills kycklingen är klar. 
  6. När kycklingen är klar lägger du i den i grytan och häller på cirka 1 dl av kycklingspadet. Rör runt och koka ihop i ca 15 minuter. 
  7. Tillsätt koriander och eventuellt cayennepeppar. Smaka av och krydda eventuellt upp med lite mer salt och peppar