Ingredienser
1,5 kilo kycklinglårfilé1 röd chili
1 grön paprika
1 blomkålshuvud
3 klyftor vitlök
200 gram smör
5 stora gula lökar
1/2 burk korma-sås
4 teskedar sambal oelek
1 dl kycklingspad
1 tesked torkad koriander
salt och svartpeppar
1 kryddmått cayennepeppar (tillsätt detta på slutet ifall du tycker det behövs)
Gör så här
- Ta en långpanna, skär kycklingen i mindre bitar, lägg i pannan och krydda med lite svartpeppar.
- Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter.
- Ta en stor kastrull. Strimla lökarna grovt, finstrimla paprikan, hacka chilin och pressa vitlöken.
- Lägg allt i kastrullen tillsammans med smör, kormasås, sambal oelek, salt och svartpeppar. Skär blomkålen i mindre buketter. Lägg i grytan.
- Låt stå och puttra ihop tills kycklingen är klar.
- När kycklingen är klar lägger du i den i grytan och häller på cirka 1 dl av kycklingspadet. Rör runt och koka ihop i ca 15 minuter.
- Tillsätt koriander och eventuellt cayennepeppar. Smaka av och krydda eventuellt upp med lite mer salt och peppar