Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Pepparkaka

Ingredienser:

4 ägg
1 tsk vaniljpulver 100 g smör
1 dl kokosgrädde eller yoghurt
1/2 dl frusna lingon
Hackade hasselnötter efter smak
2 dl glutenfria havregryn eller mandelmjöl
1 dl kokosmjöl eller kokosflingor
2 tsk psyllium
1/2 rivet äpple
1 tsk kardemumma
1 msk pepparkakskrydda
1 tsk bikarbonat
1 msk citronsaft


Gör så här:

Vispa ägg och vaniljpulver riktigt länge tills det blir riktigt fluffigt.
I och med att det inte är något socker är i kakan måste äggen vispas länge för att bli fluffiga. Smält smöret och lägg i pepparkakskryddan, blanda i kokosgrädde, lingon och hackade hasselnötter Blanda resten av ingredienserna i en separat bunke. Om yoghurt användes går det utesluta citronsaft då bikarbonat behöver något surt för att fylla sin funktion.
Blanda allt och häll smeten i en smord form. Låt kakan sedan stå i 15 minuter för att tjockna lite.
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Låt sedan kakan kallna i formen innan servering!