Ingredienser:
4 ägg1 tsk vaniljpulver 100 g smör
1 dl kokosgrädde eller yoghurt
1/2 dl frusna lingon
Hackade hasselnötter efter smak
2 dl glutenfria havregryn eller mandelmjöl
1 dl kokosmjöl eller kokosflingor
2 tsk psyllium
1/2 rivet äpple
1 tsk kardemumma
1 msk pepparkakskrydda
1 tsk bikarbonat
1 msk citronsaft
Gör så här:
Vispa ägg och vaniljpulver riktigt länge tills det blir riktigt fluffigt.I och med att det inte är något socker är i kakan måste äggen vispas länge för att bli fluffiga. Smält smöret och lägg i pepparkakskryddan, blanda i kokosgrädde, lingon och hackade hasselnötter Blanda resten av ingredienserna i en separat bunke. Om yoghurt användes går det utesluta citronsaft då bikarbonat behöver något surt för att fylla sin funktion.
Blanda allt och häll smeten i en smord form. Låt kakan sedan stå i 15 minuter för att tjockna lite.
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Låt sedan kakan kallna i formen innan servering!