Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Pumpaglass

Ingredienser:

1 mellanstor pumpa (gärna butternut)
2 frysta bananer
2 msk kanel 
2 msk pumpapaj-krydda (se längst ner) 
Valfritt: 2 msk kokosolja du värmt över vattenbad 
Ev – 1-2 msk kokosmölk när du mixar – du ser om du behöver det…


Gör så här:

Skär pumpan på mitten och gröp ut köttet så att du får en ”behållare” av pumpan. 
Skär av ”hatten” på andra delen av pumpan så att den kan bli dekoration. Skär sedan ut  köttet från den andra delen också.
Mixa pumpaköttet med banan i mixer – tillsätt kanel och pumpapanjkrydda
Mixa sedan länge så att du får ”glassig” krämig konsistens – tillsätt kokosoljan om du vill ha det i. Ev behöver du tillsätta lite kokosmjölk.
Stjälp upp i din pumpa-behållare – vill du kan du krydda med lite extra pumpakrydda

Pumpapajkrydda:

2 msk mald kanel 
2 tsk mald muskot 
2 tsk mald kryddpeppar 
4 tsk färsk eller torkad mald ingefära 
2 tsk mald kryddnejlika