Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Morotskaka

3 mogna mellanstora bananer
2 skalade morötter
1/2 dl solrosfrön
1 krm kanel
1 krm kardemumma
1 bit muskotnötblomma (eller riven muskotnöt)
2 tsk bakpulver
1/2 krm vaniljpulver
5 siktade dl glutenfri mjölmix
2,3 dl vatten
Nypa salt
1 msk juice från lime

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader
- Sikta ihop alla torra ingredienser, mixa banan, solrosfrön, limejuice, vatten.
- Riv morötterna.
- Vänd ihop allt.
- Smörj och bröa två kakformar (12 cm) med olja och glutenfri mjölmix.
- Dela smeten lika och grädda i 10 minuter.
- Ta ut och låt svalna.

Frosting:
- Plantbaserad cream cheese, 1 msk dadelsirap, rivet skal från citron, saft från citron.
- Vispa fluffigt.
- Montera ihop och njut