Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Äppelpaj på havre och kokos

Äppelpaj på havre och kokos

Äppelpaj på havre och kokos.
4 dl havregryn "glutenfria"
2 dl riven kokos (jag brukar ta lite mer)
1 msk kanel (ev lite kardemumma)
1 vaniljstång (alt 2 tsk vaniljpulver)
4 äpplen
100 gr smör

Gör så här:
Häll i havregryn, kokosflingor, kanel, vaniljpulver och smör i stekpannan i några minuter, rör om, låt det få lite färg. Skala äpplena och klyfta dom.
Smörj en pajform, i med klyftorna och på med smuldegen. Strö över lite kokosflingor och ev lite extra kanel. (Alt kan du ta lite smuldegen först, sen äpplena därefter resten av smuldegen)
In i ugn på 175gr i ca 15-20 minuter.
Toppa pajen med turkisk yoghurt blandat med vaniljpulver.
Toppingalternativ till gästerna:
1. Vispa laktosfri grädde med lite björk- eller kokosocker i med turkisk yoghurt (alt helt utan yoghurt) samt vanilj.
2. Blanda RAW-glass från Lily & Hannas med turkisk yoghurt.
Tillsätt ca 5-6 matskedar med ca 2-300gr yoghurt. Deras Crème Caramel Coconut Bliss eller Cinnamon & Cardamon spice delight rekommenderas till pajen.