Äppelpaj på havre och kokos
Äppelpaj på havre och kokos.
4 dl havregryn "glutenfria" 2 dl riven kokos (jag brukar ta lite mer) 1 msk kanel (ev lite kardemumma) 1 vaniljstång (alt 2 tsk vaniljpulver) 4 äpplen 100 gr smör Gör så här: Häll i havregryn, kokosflingor, kanel, vaniljpulver och smör i stekpannan i några minuter, rör om, låt det få lite färg. Skala äpplena och klyfta dom. Smörj en pajform, i med klyftorna och på med smuldegen. Strö över lite kokosflingor och ev lite extra kanel. (Alt kan du ta lite smuldegen först, sen äpplena därefter resten av smuldegen) In i ugn på 175gr i ca 15-20 minuter. Toppa pajen med turkisk yoghurt blandat med vaniljpulver. Toppingalternativ till gästerna: 1. Vispa laktosfri grädde med lite björk- eller kokosocker i med turkisk yoghurt (alt helt utan yoghurt) samt vanilj. 2. Blanda RAW-glass från Lily & Hannas med turkisk yoghurt. Tillsätt ca 5-6 matskedar med ca 2-300gr yoghurt. Deras Crème Caramel Coconut Bliss eller Cinnamon & Cardamon spice delight rekommenderas till pajen. |