Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Blomkålsbröd


Blomkålsbröd

1/2 kg (ett litet huvud) Blomkål
2 dl Pumpakärnor
2 dl Solrosfrön
1 dl Krossade linfrön
1 dl Skalade sesamfrön
1 tsk Oraffinerat havssalt
4 st Ägg

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Finriv blomkålen på rivjärn eller i matberedare. Pressa ut den mesta vätskan ur blomkålsrivet.
3. Mixa frön och salt i en matberedare till ett frömjöl. Tillsätt den rivna blomkålen och mixa samman. Häll över i en stor bunke.
4. Vispa äggen i en skål och häll sedan över bunken med fröblandningen. Blanda för hand till en jämn smet.
5. Tryck ut smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper. Strö lite pumpafrön över.
6. Baka i ca 80-90 minuter. Låt brödet svalna innan du skär upp det.