Blomkålsbröd
1/2 kg (ett litet huvud) Blomkål2 dl Pumpakärnor
2 dl Solrosfrön
1 dl Krossade linfrön
1 dl Skalade sesamfrön
1 tsk Oraffinerat havssalt
4 st Ägg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Finriv blomkålen på rivjärn eller i matberedare. Pressa ut den mesta vätskan ur blomkålsrivet.
3. Mixa frön och salt i en matberedare till ett frömjöl. Tillsätt den rivna blomkålen och mixa samman. Häll över i en stor bunke.
4. Vispa äggen i en skål och häll sedan över bunken med fröblandningen. Blanda för hand till en jämn smet.
5. Tryck ut smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper. Strö lite pumpafrön över.
6. Baka i ca 80-90 minuter. Låt brödet svalna innan du skär upp det.