Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Bröd på kokosmjöl


Bröd på kokosmjöl

Blir 6-7 bullar

2 msk psylliumfrö
1,5 dl solroskärnor (variera eller blanda med pumpakärnor och melonkärnor)
1 dl krossade eller hela linfrön
4,5 dl kallt vatten (eller 4 dl vatten + 0,5 dl rapsolja)

1 dl kokosmjöl
0,5 dl pofiber
1 msk psylliumfröskal
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
Valfritt: ½-1 dl gojibär eller russin


Gör så här:
  1. Mät upp Psyllium, solroskärnor, linfrön och vatten i en bunke och låt stå i en timma.
  2. Blanda alla torra ingredienser för sig. 
  3. Sikta i de torra ingredienserna i frö- och vattengelén. Blanda väl. 
  4. Forma 6-7 bullar och lägg på bakplåtspapper på en plåt. 
  5. Grädda i 200° C i ca 30 min 
  6. Låt bröden svalna HELT innan du skär i dom