Cashewgrädde
Ingredienser
120 gram (2,5 dl) ekologiska, naturella cashewnötter
1,5 dl vatten + blötläggningsvatten
1,5 dl vatten + blötläggningsvatten
Gör så här:
- Lägg nötter i en skål och täck med vatten. Låt stå minst 3 timmar (max 8).
- Häll av blötläggningsvattnet och mixa nötterna med nytt vatten i en blender eller matbredare. Det tar några minuter att få det riktigt krämigt. Om du använder en matbredare kan du behöva skrapa ned lite från sidorna emellanåt.
Håller ca 3-4 dagar i kyl.Om du vill smaksätta grädden kan du bara mixa ner det du vill, till exempel:
Vaniljgrädde:
Tillsätt 1/2 tsk vaniljpulver, lite sötning (1-2 msk kokossocker/lönnsirap eller några dadlar) och en nypa salt.
Till mat:
Tillsätt lite citronjuice och vitlök, miso, torkade/färska örter eller andra kryddor