Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Cashewgrädde

Cashewgrädde

Ingredienser

120 gram (2,5 dl) ekologiska, naturella cashewnötter
1,5 dl vatten + blötläggningsvatten

Gör så här:

  1. Lägg nötter i en skål och täck med vatten. Låt stå minst 3 timmar (max 8). 
  2. Häll av blötläggningsvattnet och mixa nötterna med nytt vatten i en blender eller matbredare. Det tar några minuter att få det riktigt krämigt. Om du använder en matbredare kan du behöva skrapa ned lite från sidorna emellanåt. 
Håller ca 3-4 dagar i kyl.Om du vill smaksätta grädden kan du bara mixa ner det du vill, till exempel:

Vaniljgrädde: 

Tillsätt 1/2 tsk vaniljpulver, lite sötning (1-2 msk kokossocker/lönnsirap eller några dadlar) och en nypa salt.

Till mat: 

Tillsätt lite citronjuice och vitlök, miso, torkade/färska örter eller andra kryddor