Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Cashewsmör med vaniljsting

Cashewsmör med vaniljsting

Ingredienser:

ca 300 g cashewnötter
1-2 krm vaniljpulver
havssalt (kan uteslutas)
bakplåtspapper och stark matberedare

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175C. 
  2. Lägg nötterna på en ugnsform med bakplåtspapper. In i ugnen och låt dem endast bli gyllenbruna. Inga tecken på brändhet skall finnas så vakta dem. 
  3. Låt nötterna svalna och lägg dem i en matberedare tillsammans med vaniljen. 
  4. Kör den ca 10 min. Du kan behöva skrapa ner smöret från kanterna, ofta i början och mer sällan ju jämnare smöret blir. 
  5. Kör så länge du kan för att att få ett så fint smör som möjligt. 
  6. Lägg till lite havssalt om så önskas men minst lika gott utan. 
  7. Häll upp på burk.