Cashewsmör med vaniljsting
Ingredienser:
ca 300 g cashewnötter
1-2 krm vaniljpulver
havssalt (kan uteslutas)
bakplåtspapper och stark matberedare
1-2 krm vaniljpulver
havssalt (kan uteslutas)
bakplåtspapper och stark matberedare
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175C.
- Lägg nötterna på en ugnsform med bakplåtspapper. In i ugnen och låt dem endast bli gyllenbruna. Inga tecken på brändhet skall finnas så vakta dem.
- Låt nötterna svalna och lägg dem i en matberedare tillsammans med vaniljen.
- Kör den ca 10 min. Du kan behöva skrapa ner smöret från kanterna, ofta i början och mer sällan ju jämnare smöret blir.
- Kör så länge du kan för att att få ett så fint smör som möjligt.
- Lägg till lite havssalt om så önskas men minst lika gott utan.
- Häll upp på burk.