Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Fiskgryta


Fiskgryta

Grytan innehåller ganska många ingredienser men bli inte avskräckt av det. Saknar du något så ersätt med någon annan fisksort, lämplig grönsak eller krydda. Det går oftast hur bra som helst.


4 portioner


500 g laxfilé
400 g torskfilé
150 g skalade räkor
1 dl färsk eller fryst koriander
3 små röda lökar
2 klyftor vitlök
1 röd chilipeppar
5 cm färsk ingefära
2 små paprikor, gärna röd och grön
1 halvt stånd fänkål
2 nävar sockerärtor
3 msk kokosolja
750 ml kokosmjölk
2 tsk arrowrot
1 tsk orientalisk curry eller vanlig
1 msk röd currypasta
1 tsk gurkmeja
2 msk grönsaksbuljong
Svartpeppar
Salt


1. Skär lök, vitlök, chili, ingefära, paprika, fänkål i bitar och bryn i kokosolja.
2. Häll i kokosmjölk, kryddor och buljong.
3. Låt puttra i 10 minuter.
4. Skär fisken i bitar och lägg i.
5. Tillsätt sockerärtor, koriander och arrowrot och låt puttra ytterligare 5-10 minuter.
6. Smaka av med salt och peppar om det behövs.
7. Häll upp och lägg räkorna på toppen och dekorera ev med lite extra koriander.


Servera med lättkokta blomkålsbuketter eller andra grönsaker.