Kycklinggryta med saffran
Ingredienser:
Kyckling
Dina favoritgrönsaker/rotfrukter
Valfri lök
Havssalt
Peppar
Havre el kokosgrädde (jag hade både och)
En påse saffran
Bryn kyckling helt
Tillsätt lök
Tillsätt allt grönt och rotfrukter
Låt bryna i 5 min
Tillsätt kokos, havregrädden
Tillsätt saffran samt krydda och salta
Häll över allt i en ugnssäker form
Tillaga i ugn på 175gr i ca 10-15 min.
Servera med ugnsstekt mandelpotatis eller ris
Riktigt mustig rätt med känsla och doft av julen
Variant 2
4 portioner1 färsk kyckling, ca 1,3 kilo
3 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
smör eller kokosfett att steka i
1 tsk spiskummin
1/2 kuvert saffran
2 limefrukter
vatten så att det täcker i grytan
buljongpulver utan tillsatser
salt och peppar
några knippor bladpersilja
Så här gör du
1. Stycka kycklingen i 10 bitar och behåll skinnet på.
2. Skär löken i båtar och vitlöksklyftorna i skivor.
3. Stek kyckling, lök och vitlök i smör eller kokosfett. Stek tills löken är lite mjuk och kycklingen fått fin färg.
4. Tillsätt spiskummin och saffran. Pressa i limejuicen och tillsätt vatten så att det täcker.
5. Pudra i lite buljongpulver och smaka av med salt och peppar.
6. Låt småputtra cirka 20 minuter tills kycklingen är genomstekt.
7. Servera med blomkålsris eller kokta grönsaker