Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Kycklinggryta med saffran


Kycklinggryta med saffran




Ingredienser:

Kyckling
Dina favoritgrönsaker/rotfrukter
Valfri lök
Havssalt
Peppar
Havre el kokosgrädde (jag hade både och)
En påse saffran

Bryn kyckling helt
Tillsätt lök
Tillsätt allt grönt och rotfrukter
Låt bryna i 5 min
Tillsätt kokos, havregrädden
Tillsätt saffran samt krydda och salta
Häll över allt i en ugnssäker form
Tillaga i ugn på 175gr i ca 10-15 min.

Servera med ugnsstekt mandelpotatis eller ris

Riktigt mustig rätt med känsla och doft av julen


Variant 2

4 portioner


1 färsk kyckling, ca 1,3 kilo
3 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
smör eller kokosfett att steka i
1 tsk spiskummin
1/2 kuvert saffran
2 limefrukter
vatten så att det täcker i grytan
buljongpulver utan tillsatser
salt och peppar
några knippor bladpersilja


Så här gör du
1. Stycka kycklingen i 10 bitar och behåll skinnet på.
2. Skär löken i båtar och vitlöksklyftorna i skivor.
3. Stek kyckling, lök och vitlök i smör eller kokosfett. Stek tills löken är lite mjuk och kycklingen fått fin färg.
4. Tillsätt spiskummin och saffran. Pressa i limejuicen och tillsätt vatten så att det täcker.
5. Pudra i lite buljongpulver och smaka av med salt och peppar.
6. Låt småputtra cirka 20 minuter tills kycklingen är genomstekt.
7. Servera med blomkålsris eller kokta grönsaker