Italiensk tomatsås
4 portionerIngredienser
500 g krossade tomater konserverade eller färska
1 - 2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 - 3 msk olivolja
2 - 3 msk tomatpuré
salt
svartpeppar
(1/2 - 1 tsk socker)
1/2 dl strimlad färsk basilika
1 - 2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 - 3 msk olivolja
2 - 3 msk tomatpuré
salt
svartpeppar
(1/2 - 1 tsk socker)
1/2 dl strimlad färsk basilika
Gör så här:
- Använder man färska tomater ska de skållas, skalas, kärnas ur och hackas.
- Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i oljan i en kastrull tills löken är blank.
- Häll i tomaterna och rör ner tomatpurén. Koka tomatsåsen i minst 45 minuter på svag värme under lock.
- Smaka av med salt och peppar samt en aning socker.
- Vänd ner basilikan i den färdiga såsen.