Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Italiensk tomatsås

Italiensk tomatsås

4 portioner

Ingredienser

500 g krossade tomater konserverade eller färska
1 - 2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 - 3 msk olivolja
2 - 3 msk tomatpuré
salt
svartpeppar
(1/2 - 1 tsk socker)
1/2 dl strimlad färsk basilika

Gör så här:

  1. Använder man färska tomater ska de skållas, skalas, kärnas ur och hackas. 
  2. Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i oljan i en kastrull tills löken är blank. 
  3. Häll i tomaterna och rör ner tomatpurén. Koka tomatsåsen i minst 45 minuter på svag värme under lock. 
  4. Smaka av med salt och peppar samt en aning socker. 
  5. Vänd ner basilikan i den färdiga såsen.