Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Ketchup/Chilisås

Ketchup/Chilisås

Ingredienser

½ kg tomater
2 msk kokosolja
½ dl starkt kaffe
1-2 msk äppelcidervinäger
2 tsk chiliflingor
2 tsk paprikapulver
(1 tsk Worchestershiresauce)
1 tsk mald koriander
ca 1 tsk salt
½ tsk mald nejlika
1-2 krm vitlökspulver
1 krm mald ingefära

Gör så här:

  1. Skär tomaterna i små tärningar. Låt skalet vara kvar eftersom det sitter en hel del nyttiga ämnen i det, men du kan förstås skala dem om du vill.
  2. Bryn tomathacket lätt i kokosoljan, blanda ner övriga ingredienser. Börja med den mindre mängden vinäger och smaka av med mer senare.
  3. Låt småputtra i ca 30 minuter på svag värme, rör då och då. Mixa så chilisåsen blir nästan slät.
  4. Häll upp på varma, rena burkar och stäng locket direkt.
Chilisåsen håller sig minst 1 vecka i kylen eller förvara den i frysen.