"Life-Changing Loaf of Bread"
2,5 dl / 135 g solrosfrön1,25 dl / 90g linfrön
1,25 dl / 65g hasselnötter eller mandlar
3,5 dl / 145g havregryn
2 msk. Chia frön
4 msk. psyllium (3 msk. om du använder psylliumfröskal pulver)
1 tsk. finkornig havssalt (lägg ½ tsk. om du använder grovt salt)
1 msk. lönnsirap (för sockerfria dieter, använder en nypa stevia)
3 msk. smält kokosnötolja eller ghee
3,5 dl vatten
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 ° C.
- Blanda alla torra ingredienser, rör om väl.
- Vispa iphop lönnsirap, olja och vatten och blanda med de torra ingredienserna.
- Blanda väl tills degen blir mycket tjock (om degen är för tjock för att röra, lägg till en eller två teskedar vatten tills degen är hanterbar).
- Häll i degen i en ugnsform och låt stå i minst 2 timmar, eller över natten.
- Placera limpan i mitten av ugnen och grädda i 20 minuter.
- Ta ut brödet och stjälp upp. Grädda sedan direkt på ugnsgallret i ytterligare 30-40 minuter.
- Brödet är klart när det låter ihåligt när du knackar på det.