Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

"Life-Changing Loaf of Bread"

"Life-Changing Loaf of Bread"

2,5 dl / 135 g solrosfrön
1,25 dl / 90g linfrön
1,25 dl / 65g hasselnötter eller mandlar
3,5 dl / 145g havregryn
2 msk. Chia frön
4 msk. psyllium (3 msk. om du använder psylliumfröskal pulver)
1 tsk. finkornig havssalt (lägg ½ tsk. om du använder grovt salt)
1 msk. lönnsirap (för sockerfria dieter, använder en nypa stevia)
3 msk. smält kokosnötolja eller ghee
3,5 dl vatten

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 ° C. 
  2. Blanda alla torra ingredienser, rör om väl. 
  3. Vispa iphop lönnsirap, olja och vatten och blanda med de torra ingredienserna.
  4. Blanda väl tills degen blir mycket tjock (om degen är för tjock för att röra, lägg till en eller två teskedar vatten tills degen är hanterbar).
  5. Häll i degen i en ugnsform och låt stå i minst 2 timmar, eller över natten. 
  6. Placera limpan i mitten av ugnen och grädda i 20 minuter. 
  7. Ta ut brödet och stjälp upp. Grädda sedan direkt på ugnsgallret i ytterligare 30-40 minuter. 
  8. Brödet är klart när det låter ihåligt när du knackar på det.
Låt svalna helt innan du skivar det. (svårt, men viktigt). Förvara brödet i en tättslutande behållare i upp till fem dagar. Det går också bra att frysa, skiva då gärna före frysning.