Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Paleo-knäck

Paleo-knäck

Blir ca 45 st.

Ingredienser variant 1:

2,5 dl kokosgrädde
1 dl kokossocker
1 dl honung
2 msk kokosolja

Ingredienser variant 2:

2,5 dl grädde
1 dl sukrin gold
1 dl sukrin sirap gold
2 msk smör

Gör så här:

  1. Blanda sötning, honung/sirap och kokosgrädde/vispgrädde i en tjockbottnad stor kastrull. 
  2. Låt koka upp och rör under tiden. Sänk sedan värmen och låt småputtra/sjuda. 
  3. Glöm inte att röra då det lätt bränner fast annars. 
  4. Koka 20-45 min tills smeten har blivit seg. Om du använder termometer så ska knäcken visa 122-130 grader beroende på hur mjuk resp hård du vill ha den. Vid 122°C blir knäcken ganska mjuk, vid 125°C hård på ytan men seg i mitten och hårdare ju högre temperatur du låter den få. 
  5. Har du ingen termometer så kan du använda dig av kulprovet för att avgöra när knäcken är klar. Ta ett glas med kallt vatten och häll i en klick/tsk av knäcksmeten. Om knäcken går att forma till en kula så är den klar. Annars, koka en stund till och gör om testet. När klar så dra av kastrullen och häll upp smeten i knäckformarna. 
Du kan så klart ha i lite hackad mandel i knäcken om du vill. Låt svalna i rumstemperatur eller kylen. Förvara sedan i en burk med bakplåtspapper mellan lagren så att formarna inte klibbar ihop.