Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Saffransglass med fikon och ingefära

Saffransglass med fikon och ingefära

Ingredienser:

1 st banan
1 st torkat fikon
3-4 st mjuka dadlar
20 g orostat mandel-/cashewnötssmör
20 g kokosolja
ca. 5 g riven ingefära
1 krm torkad ingefära
1 tsk vaniljpulver
1/ 2krm havssalt
1 tsk citronjuice
1/4-1/2 påse saffran
(1 tsk honung)
2 dl fet kokosmjölk
(2 msk collagen)
1 st ägg samt 6-7 st äggulor
1 msk lönnsirap.
1 tsk blackstrap molasses/honung, kan uteslutas.

Gör så här:

  1. Lägg dadlar och fikon i hett vatten i minst 5min. Ta sedan ut kärnor och dra bort skinnet/skalet på dadlarna. 
  2. Vispa upp ägg med lönnsirap och blackstrap molasses/honung. Smeten skall bli riktigt fluffig och fin. 
  3. Mixa banan, dadlar, fikon, nötsmör, olja, ev. honung och kryddor till en slät smet tillsammans med kokosmjölken, lite åt gången. 
  4. Tillsätt ev. collagen pulver och mixa hastigt igen. 
  5. Rör försiktigt ned saffranssmeten i äggfluffet tills allt är blandat. 
  6. Häll genast ned smeten i en glassmaskin. Följ anvisningarna på maskinen. För över glassen till glasburkar och frys in, eller ät med en gång! 
OBS: tänk på att ta fram glassen från frysen en god stund innan den ska serveras!
Tips: Rör ned ett hackat fikon eller lite smulade "pepparkakor" i glassen innan infrysning!