Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Piroger

Piroger




Ingredienser

Skal:
4 dl Mandelmjöl
1 dl Rismjöl (kan bytas ut mot mandelmjöl)
1 dl Sesamfrön
2 msk Fiberhusk
2 msk Kokosolja
4 st Ägg + 1 äggula att pensla pirogerna med
Salt

Fyllning:
500 g Köttfärs
400 g Tomater
1 st Röd lök
Valfria kryddor efter smak


Ett tips är att göra fyllningen dagen innan eftersom det är lättare att hantera när det är kallt. Passa på att göra extra mycket köttfärsröra dagen innan om du ändå lagar en annan rätt. På så vis undviker du att den blir rinnig.


Pirogerna kan fyllas med i princip vad för röra som helst!


Gör så här:
1. Degen är de 7 första punkterna i ingredienslistan. Mixa samman alla torra ingredienser till degen.
2. Häll sedan i äggen, ett och ett, för att få en smidig deg.
3. Tillsätt kokosoljan och mixa samman degen tills du får en smidig deg.
4. Ställ in degen i kylen i ca 30 minuter. Under tiden kan du göra fyllningarna.
5. Stek löken och köttfärsen.
6. Dela tomaterna i mindre bitar och lägg ner tillsammans med köttfärsen. Mosa tomaterna lite med en stekspade.
7. Krydda med valfria kryddor efter smak. Du kan göra din fyllning precis som du vill.
8. Ta ut degen ur kylen. Forma degen till en rulle och dela upp i åtta lika stora bitar. Forma till bollar. Ta sedan bakplåtspapper och lägg en boll på pappret på ena halvan av pappret och tryck till. Vik sedan över andra halvan och kavla ut degen mellan bakplåtspappret. På så vis fastnar inte degen.
9. När du fått en lagom tunn deg kan du lägga på fyllningen på ena halvan av degen. Vik därefter över andra halvan av degen med hjälp av pappret. Vik in och tryck till kanterna ordentligt så inte röran läcker ut.
10. Pensla med en äggula för att få fin gyllenbrun färg.
11. Grädda i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.