Stenåldersbröd
Ingredienser:
1 msk fiberhusk
1 dl vatten
1 1/2 dl linfrön
2 dl solroskärnor
2 1/2 dl kokosflingor
200 gram mandlar, grovt hackade
4 ägg
4 msk olivolja eller kokosolja
1 msk mald kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk havssalt
1 dl vatten
1 1/2 dl linfrön
2 dl solroskärnor
2 1/2 dl kokosflingor
200 gram mandlar, grovt hackade
4 ägg
4 msk olivolja eller kokosolja
1 msk mald kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk havssalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Blanda ner fiberhusken i vattnet och låt det svälla i 5 minuter.
- Blanda linfrön, solroskärnor, kokos och mandlar med en stavmixer så att de finfördelas lite.
- Blanda sedan samman alla ingredienser till en deg som knådas lätt och formas till ett tunt bröd på en bakplåt, ca 3-4 cm högt.
- Låt det stå i ugnen ca 60 minuter.