Zucchinifrallor
Blir 7 stIngredienser:
6 ägg4 dl riven zucchini (ca 1 st)
1 dl solroskärnor (som mixas till mjöl)
0.5 dl grovhackade pumpakärnor
2 msk kokosmjöl
0,5 dl pofiber
0,5 dl hela solroskärnor
0,25 dl hela linfrö
0,25 dl chia-frö (kan bytas ut mot mer linfrö)
3 msk sesamfrö
2,5 msk fiberhusk
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl riven ost (kan uteslutas för mejerifritt men binder ihop brödet och gör det lite saftigare)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader varmluft eller 200 grader vanlig.
- Mixa 1 dl solrosfrö fint till en mjölliknande textur med en mixer eller stavmixer. Grovhacka även pumpakärnorna. Blanda detta med resten av de torra ingredienserna i en bunke.
- Riv zucchinin och krama ut vätskan. Antingen kan du lägga det i ett durkslag och pressa den med handen mot nätet eller så kan du pressa med dina knutna händer (som du vrider ur en disktrasa).
- Vispa äggen fluffigt med elvisp. Vänd sedan ner den rivna osten och zucchinin.
- Blanda äggblandningen med det torra ingredienserna och låt stå och svälla i 10-15 min.
- Forma sedan 7 frallor och lägg på en plåt. Om du har blöta händer så går det enklare.
- Skär två fåror i varje fralla för lite finare utseende. Strö över lite sesamfrö.
- In i ugnen i ca 25 min eller tills de är torra i mitten (använd en provsticka).