Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Zucchinifrallor


Zucchinifrallor

Blir 7 st

Ingredienser:

6 ägg
4 dl riven zucchini (ca 1 st)
1 dl solroskärnor (som mixas till mjöl)
0.5 dl grovhackade pumpakärnor
2 msk kokosmjöl
0,5 dl pofiber
0,5 dl hela solroskärnor
0,25 dl hela linfrö
0,25 dl chia-frö (kan bytas ut mot mer linfrö)
3 msk sesamfrö
2,5 msk fiberhusk
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl riven ost (kan uteslutas för mejerifritt men binder ihop brödet och gör det lite saftigare)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft eller 200 grader vanlig.
  2. Mixa 1 dl solrosfrö fint till en mjölliknande textur med en mixer eller stavmixer. Grovhacka även pumpakärnorna. Blanda detta med resten av de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Riv zucchinin och krama ut vätskan. Antingen kan du lägga det i ett durkslag och pressa den med handen mot nätet eller så kan du pressa med dina knutna händer (som du vrider ur en disktrasa).
  4. Vispa äggen fluffigt med elvisp. Vänd sedan ner den rivna osten och zucchinin.
  5. Blanda äggblandningen med det torra ingredienserna och låt stå och svälla i 10-15 min.
  6. Forma sedan 7 frallor och lägg på en plåt. Om du har blöta händer så går det enklare.
  7. Skär två fåror i varje fralla för lite finare utseende. Strö över lite sesamfrö.
  8. In i ugnen i ca 25 min eller tills de är torra i mitten (använd en provsticka).