Ingredienser
1 1/4 kopp kokat fullkornsris
1 kopp kokta gröna linser
1 kopp hackad rödbeta
1 tsk timjan
1/2 tsk malda fänkålsfrön
1 tsk senap
1/2 hackad lök
2 tsk vitlökspulver
2 msk cashewsmör
1/2 kopp brödsmulor (alternativt malda havregryn)
salt och peppar
Gör så här
- Lägg ris, linser och rödbeta i en matberedare. Processa tills allt är finfördelat men fortfarande har kvar lite textur. Mal fänkålsfröna Häll över i en skål och blanda med resten av ingredienserna. Forma lagom stora biffar och låt dem vila en halvtimme i kylskåpet.
- Stek, gärna i en räfflad stekpanna, tills de får en något bränd yta. Använd en liten mängd olja om det behövs, men inte så mycket att biffarna blir oljiga.
- Servera som hamburgare eller för sig själva, tillsammans med ris eller potatis, senap och ketchup.