Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Bet-Burgare

Ingredienser

1 1/4 kopp kokat fullkornsris 
1 kopp kokta gröna linser 
1 kopp hackad rödbeta 
1 tsk timjan 
1/2 tsk malda fänkålsfrön
1 tsk senap 
1/2 hackad lök 
2 tsk vitlökspulver 
2 msk cashewsmör 
1/2 kopp brödsmulor (alternativt malda havregryn) 
salt och peppar

Gör så här

  1. Lägg ris, linser och rödbeta i en matberedare. Processa tills allt är finfördelat men fortfarande har kvar lite textur. Mal fänkålsfröna Häll över i en skål och blanda med resten av ingredienserna. Forma lagom stora biffar och låt dem vila en halvtimme i kylskåpet.
  2. Stek, gärna i en räfflad stekpanna, tills de får en något bränd yta. Använd en liten mängd olja om det behövs, men inte så mycket att biffarna blir oljiga.
  3. Servera som hamburgare eller för sig själva, tillsammans med ris eller potatis, senap och ketchup.