Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Böngryta med kokosmjölk

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor 
1 msk olivolja 
2-3 tsk grön currypasta 
400 g pumpa eller vintersquash (vikt med skal) 
2 dl gröna linser 
4-5 dl vatten 
400 g/1 frp kokosmjölk 
1 grönsaksbuljongtärning 
1 msk tomatpuré 
1 pkt vita bönor eller 4 dl kokta 
3 färska eller konserverade tomater 
4 dl broccolibuketter

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär skalet av pumpan eller squashen och tärna den grovt. Fräs pumpa och lök i olivoljan tillsammans med currypastan i cirka 5-10 minuter, rör om då och då.
  2. Tillsätt linser, vatten, kokosmjölk, grönsaksbuljong och tomatpuré. Koka upp och låt puttra tills linserna nästan är mjuka, cirka 20-25 minuter. 
  3. Tillsätt därefter bönor, broccolibuketter och tomaterna i klyftor. Smaka av med salt och eventuellt lite råsocker. 
  4. Servera med matvete eller bulgur.