4 portioner
Ingredienser
4 dl hallon
4 dl havregryn
1/2 tsk vaniljpulver
1/4 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
4 dl havremjölk (annan växtbaserad mjölk eller vatten funkar lika fint)
2 ägg (eller 2 msk chiafrön + 1 dl vatten)
1/2 dl mandelsmör
2 msk kokosolja (plus extra till formen)
3 msk honung
1 dl riven kokos
1 dl cashewnötter
1 dl solrosfrön
4 dl havregryn
1/2 tsk vaniljpulver
1/4 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
4 dl havremjölk (annan växtbaserad mjölk eller vatten funkar lika fint)
2 ägg (eller 2 msk chiafrön + 1 dl vatten)
1/2 dl mandelsmör
2 msk kokosolja (plus extra till formen)
3 msk honung
1 dl riven kokos
1 dl cashewnötter
1 dl solrosfrön
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en ugnssäker form med kokosolja och täck bottnen med hallon.
- Blanda ihop alla torra ingredienser till gröten i en skål.
- Vispa ihop mjölk och ägg i en separat skål och blanda det i de torra ingredienserna.
- För toppingen; blanda ihop kokosolja och honung till en smet i en liten skål.
- Rör ner kokos, nötter och frön och knåda ihop med händerna.
- Häll grötblandningen över hallonen i formen. Klicka/ringla mandelsmöret ovanpå och avsluta med att fördela toppingen i ett jämt lager över gröten.
- Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter. Låt svalna lite innan servering.