Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Havregrynsgröt i ugn


4 portioner

Ingredienser

4 dl hallon
4 dl havregryn
1/2 tsk vaniljpulver
1/4 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
4 dl havremjölk (annan växtbaserad mjölk eller vatten funkar lika fint)
2 ägg (eller 2 msk chiafrön + 1 dl vatten)
1/2 dl mandelsmör

2 msk kokosolja (plus extra till formen)
3 msk honung
1 dl riven kokos
1 dl cashewnötter
1 dl solrosfrön


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Smörj en ugnssäker form med kokosolja och täck bottnen med hallon. 
  3. Blanda ihop alla torra ingredienser till gröten i en skål. 
  4. Vispa ihop mjölk och ägg i en separat skål och blanda det i de torra ingredienserna.
  5. För toppingen; blanda ihop kokosolja och honung till en smet i en liten skål. 
  6. Rör ner kokos, nötter och frön och knåda ihop med händerna.
  7. Häll grötblandningen över hallonen i formen. Klicka/ringla mandelsmöret ovanpå och avsluta med att fördela toppingen i ett jämt lager över gröten. 
  8. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter. Låt svalna lite innan servering. 
Ät som frukost, brunch, mellanmål eller kvällsmat. Eller närhelst du är sugen på en lyxigare variant av havregrynsgröt.