Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Bovete / quinoa kex

Tidsåtgång ca 1 timme

Ingredienser:


3 dl boveteflingor 
1 dl grovmixade glutenfria havregryn
2 dl guinoaflingor 
100 gr smält smör ( eller kokosolja , annat fett -sesamolja tex ) 
1,5 tsk bikarbonat 
1-2 msk citronsaft 
1/2 tsk kummin 
1/2 tsk fänkål 
1/2 tsk anis 
1 tsk salt 
1 msk psyllium 
1,5 dl - 1 3/4 dl ljummet vatten

Gör så här:

Blanda gryn med psyllium och salt kryddor, bikarbonat , blanda väl . 
Smält smöret och blanda i citronsaften, häll i grynblandningen
Häll i ljummet vatten och blanda tills det bildar en degboll.
Strö ut boveteflingor på ett bakbord och kavla ut halva degen tunt.
Skär i rutor och lägg på plåtpapper och grädda 200 gr i ca 10-15 min
Vänd gärna på dom några gånger mot slutet.