Ingredienser:
3 dl boveteflingor
1 dl grovmixade glutenfria havregryn
2 dl guinoaflingor
100 gr smält smör ( eller kokosolja , annat fett -sesamolja tex )
1,5 tsk bikarbonat
1-2 msk citronsaft
1/2 tsk kummin
1/2 tsk fänkål
1/2 tsk anis
1 tsk salt
1 msk psyllium
1,5 dl - 1 3/4 dl ljummet vatten
Gör så här:
Blanda gryn med psyllium och salt kryddor, bikarbonat , blanda väl .
Gör så här:
Blanda gryn med psyllium och salt kryddor, bikarbonat , blanda väl .
Smält smöret och blanda i citronsaften, häll i grynblandningen
Häll i ljummet vatten och blanda tills det bildar en degboll.
Strö ut boveteflingor på ett bakbord och kavla ut halva degen tunt.
Skär i rutor och lägg på plåtpapper och grädda 200 gr i ca 10-15 min
Vänd gärna på dom några gånger mot slutet.
Vänd gärna på dom några gånger mot slutet.