Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Pumpasoppa

Blir ca 4 portioner.


Ingredienser

1 kg pumpa (t ex butternut, muscat eller halloween)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk rapsolja
1/2 tsk malen kardemumma
8 dl vatten
1/2 kruka färsk koriander
salt och peppar


Ingefärsyoghurt

2 dl matyoghurt (10 %)
1 1/2 msk finriven färsk ingefära
1/2 msk rivet apelsinskal
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Gör så här:

Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Dela, kärna ur och hacka chilin.
Fräs lök, vitlök, ingefära, chili och kardemumma i oljan i en stor kastrull ca 2 minuter.
Häll i vatten och låt koka upp 
Koka under lock tills pumpan är mjuk, ca 20 minuter.
Hacka koriandern och lägg den i soppan.
Ta kastrullen från värmen. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i matberedare. Krydda med salt och peppar.

Ingefärsyoghurt: Rör samman samtliga ingredienser i en skål.
Servera soppan med en klick ingefärsyoghurt och gärna ett gott bröd.